Hoe installeer en gebruik ik de Ledger Manager?

Met de Ledger manager kun je apps installeren en deïnstalleren op je Ledger Nano S of Ledger Blue. Het deïnstalleren van apps heeft verder geen gevolgen voor het behoud van je munten. Zowel de Ledger Nano S als de Ledger Blue hebben beperkte ruimte voor applicaties, maar je bent dus vrij om apps te deïnstalleren zonder dat je munten daarbij verloren gaan.

Installatie:
De Ledger Manager is een Chrome applicatie. Dit betekent dat je de Chrome browser nodig hebt. Deze kun je hier vinden:

Wanneer je Chrome hebt geïnstalleerd kun je vervolgens de Ledger Manager applicatie installeren. Deze kun je hier vinden:

Wanneer je de applicatie in je Chrome browser hebt geïnstalleerd kun je deze starten. In Windows kun je de applicatie vinden door in de zoekfunctie van het startmenu te zoeken naar "Ledger Manager". Werk je op een mac, dan kun je de applicatie vinden door in je Chrome browser te navigeren naar: chrome://extensions/

Wanneer je de applicatie hebt gestart krijg je het volgende scherm te zien:

Sluit nu je Ledger Nano S of Ledger Blue aan op je computer met de bijgeleverde kabel. Ontgrendel hierna je Ledger apparaat door op het apparaat je pincode in te voeren.

Het installeren en deïnstalleren van applicaties

Installeren: Klik op de groene pijl naar beneden naast de gewenste applicatie. Bevestig vervolgens de installatie op je Ledger apparaat.

Deïnstalleren: Klik op het prullenbak icoontje naast de applicatie die je wilt deïnstalleren. Bevestig vervolgens de deïnsallatie op je Ledger apparaat.

Applicaties updaten
Het updaten van applicaties doe je door de desbetreffende applicatie te deïnstalleren en vervolgens weer opnieuw te installeren.

Firmware upgraden
Je kunt op je Ledger apparaat vinden welke firmware er geïnstalleerd is door naar settings -> device -> firmware te navigeren. In de Ledger Manager kun je vervolgens kijken of er nieuwe firmware beschikbaar is.

Voor meer informatie over het upgraden van de firmware op de Ledger Nano S verwijzen we je door naar de volgende pagina:

Ledger Manager foutmeldingen
Er zijn twee redenen waarom je de "unable to install app" foutmelding in je Ledger Manager applicatie kunt krijgen.

• Wanneer er niet genoeg ruimte is op het apparaat. Je bent echter vrij om applicaties te deïnstalleren zonder dat je daarbij de desbetreffende munten verliest.
  • Wanneer de applicatie die je wilt installeren al geïnstalleerd is. Om de applicatie te updaten dien je deze eerst te verwijderen

Wat als de Ledger Manager niet opent?

• Kijk of er niet al een andere Ledger Plugin draait op je computer. Sluit deze af indien dit het geval is en probeer de Ledger Manager opnieuw te starten
  • Vergeet niet je Ledger apparaat aan te sluiten en te ontgrendelen door je pincode in te voeren op het apparaat.
  • Controleer of er geen andere applicaties openstaan die voor storing kunnen zorgen. Met name andere cryptogerelateerde applicaties kunnen ervoor zorgen dat de Ledger Manager niet werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Mist, Geth, Parity, Electrum, of andere wallet software.