Als reactie op op Man in the Middle aanvallen (MitM) willen we het belang van ontvangstadresverificatie graag extra benadrukken. Lees hier meer over MitM aanvallen:

Het verifiëren van je ontvangstadres

Om je ontvangstadres op de Digital Bitbox te verifiëren dien je de Digital Bitbox te koppelen met de mobiele applicatie. Je mobiele telefoon fungeert dan als scherm om transactiedata en ontvangstadressen mee te controleren. Voor informatie over het koppelen van de Digital Bitbox met de mobiele applicatie verwijzen we je door naar het volgende artikel:

Wanneer de app gekoppeld is met je Bitbox zal voor elke transactie de informatie weergeven worden op het scherm. Je kunt daarnaast je ontvangstadressen verifiëren door in de Digital Bitbox software op je PC onder het tabje "Receive" op "Verify Address Securely" te klikken. Het adres verschijnt nu op het scherm van je telefoon. Door dit adres te vergelijken met het adres op je scherm kun je zeker weten dat er niet met de informatie op je scherm is geknoeid en dat het aangegeven adres inderdaad bij je eigen wallet hoort. De informatie die je in de mobiele applicatie te zien krijgt kan niet beïnvloed worden door malafide software op je PC en is dus altijd te vertrouwen.

Het verifiëren van je Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC) ontvangstadressen

De Digital Bitbox werkt voor het verzenden en ontvangen van ETH en ETC met de interface van MyEtherWallet. Helaas is het nog niet mogelijk om dit te koppelen met de mobiele applicatie. Je kunt dit tot op zekere hoogte ondervangen door eerst een klein bedrag naar het weergegeven adres te sturen. Als eerste controleer je of dit bedrag goed is aangekomen. Vervolgens controleer je dit nogmaals op een andere computer. De kans dat beide computers geïnfecteerd zijn is aanzienlijk kleiner, maar het is niet compleet uit te sluiten. Er zijn echter nog geen gevallen gemeld van mensen die op deze manier hun geld zijn verloren, maar het is belangrijk om op je hoede te blijven. Het team van Digital Bitbox is al wel aan het werk om ook verificatie van ETH en ETC adressen en transacties mogelijk te maken.