Het is een goed idee om je seed te testen, voordat je begint je wallet te gebruiken. Zo weet je zeker dat de 24 woorden die je hebt opgeschreven juist zijn voordat je er crypto heen stuurt. Doe dit dus voor dat je crypto naar je hardware wallet stuurt.

Stap 1

Open de bijbehorende wallet software van jouw hardware wallet. Bekijk vervolgens een ontvangstadres van een willekeurige munt, bijvoorbeeld van Ethereum. Dit ontvangstadres kun je vaak bij "receive" vinden in de software. Schrijft dit ontvangstadres op.

Je kunt meerdere verschillende Bitcoin adressen hebben en deze kunnen veranderen na elke transactie. Let er dus op dat je soms meerdere adressen moet controleren.

Stap 2

Reset de hardware wallet. Dit kun je vaak doen door 3x de pin code verkeerd in te vullen. Vervolgens doorloop je de installatieprocedure opnieuw, echter kies je nu voor de herstel optie in plaats van configureren als nieuw apparaat. Voer de recovery seed opnieuw in.

Heb je een Digital Bitbox? In plaats van de recovery seed herstel je de seed via de micro SD kaart.

Stap 3

Nu gaan we kijken of we het adres van Stap 1 weer zien in de software. Open dezelfde wallet van dezelfde munt en kijken of je het ontvangstadres ziet die je eerder hebt opgeschreven. Als de adressen overeen komen, weet je dat je seed valide is en kun je het apparaat beginnen te gebruiken. Komen ze niet overeen, dan raden we je aan een nieuwe seed te genereren.