Ontvangstadres verifiëren (TREZOR)

Als reactie op op man in the middle aanvallen (MitM) willen we het belang van ontvangstadresverificatie graag extra benadrukken. Lees hier meer over MitM aanvallen:

Het verifiëren van je ontvangstadres

Verificatie van je ontvangstadres voor Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Litecoin, Dash, en Zcash gaat erg makkelijk met de Trezor. Je gaat hiervoor op de https://wallet.trezor.io pagina naar het tablad "Receive". In dit tablad kun je vervolgens een knop vinden met "Show Address". Wanneer je hierop drukt verschijnt er een tweede schermpje met daarin je adres en accountinformatie. Tegelijkertijd verschijnt het adres ook op het scherm van je Trezor. Door dit adres te vergelijken met het adres op je scherm kun je zeker weten dat er niet met de informatie op je scherm is geknoeid en dat het aangegeven adres inderdaad bij je eigen wallet hoort. De informatie die je op het scherm van je Trezor te zien krijgt kan niet beïnvloed worden door malafide software op je PC en is dus altijd te vertrouwen.

Ontvangstadres verifiëren voor Ethereum en Ethereum Classic

Om met Ethereum te werken met je Trezor werk je met MyEtherWallet. Voor een uitgebreide uitleg over het werken met MyEtherWallet in combinatie met je Trezor apparaat verwijzen we je door naar het volgende artikel:

Als het werken met MyEtherWallet duidelijk voor je is, dan is het verifieren van je ontvangstadres heel simpel. In het overzicht kun je de volgende knop vinden om je ontvangstadres te tonen op je Trezor. Vergelijk het adres op het scherm van je apparaat met het adres op het scherm van je PC om te bevestigen dat er niet met de informatie op je scherm geknoeid is en dat het weergegeven adres inderdaad bij jouw wallet hoort.