Het scherm van mijn Ledger Nano S geeft alleen 'update' of 'settings' weer. Hoe los ik dit op?

Wat te doen als het scherm van de Ledger Nano S vast zit en alleen 'update' weergeeft.
Vaak betekent dit dat de updateprocedure niet voltooid is. Meestal komt dit door een netwerkfout.

1. Type in je Chrome Browser 'chrome://extensions'. Dit opent een scherm waarin je je Chrome apps kunt beheren.
  2. Klik op het prullenbakje naast de Ledger Manager om de Ledger Manager te deïnstalleren. Chrome vraagt je vervolgens deze deïnstallatie te bevestigen.
  1. Als het je is gelukt de Ledger Manager te deïnstalleren, ga je naar deze pagina
  2. Daar vind je een bestandje dat 'chrome-app.zip' heet. Download deze en extract het bestand. Dit door je er door met de rechtermuisknop op te klikken en vervolgens 'Alles uitpakken...' te selecteren. Windows vraagt je vervolgens om het uitpakken te bevestigen, doe dit door op 'uitpakken' te klikken.
  1. Als het je gelukt is het bestandje uit te pakken, dien je je Chrome browser af te sluiten en opnieuw op te starten.
  2. Ga wederom naar 'chrome://extensions'. En vink 'ontwikkelaarsmodus' aan.
  3. Klik vervolgens op 'Uitgepakte extensie laden...'.
  1. Selecteer de 'chrome-app' map en druk op OK. Als het goed is zie je nu een nieuwe Ledger Manager versie verschijnen zoals hieronder.
  2. Start de nieuwe Ledger Manager door op 'Starten' te drukken. 'Starten' zie je hieronder in blauw weergegeven.
  1. Sluit je Ledger Nano S aan en log in.
  2. Klik in de nieuwe Ledger Manager op 'Firmwares'.
  3. Klik vervolgens op de grijze 'Firmware' knop.
  4. Volg de instructies op de Ledger Nano S om het updateproces te voltooien.
  5. Als de update is voltooid, kun je de nieuwe Ledger Manager afsluiten, deïnstalleren door op het prullenbakje te drukken en de 'ontwikkelaarmodus' uitvinken.
  6. Nu kun je de gebruikelijke Ledger Manager weer installeren, doe dat via onderstaande knop.

Wat te doen als het scherm van de Ledger Nano S vast zit en alleen 'settings' weergeeft.
Als je alleen toegang hebt tot het Settings menu van je Ledger Nano S, heb je waarschijnlijk je Nano S recent gereset of geüpdatet.

Als je update of reset voltooid is, is je Nano S volledig gewist, vandaar dat je alleen bij het Settings menu kan. Omdat je geen andere applicaties geïnstalleerd hebt na de update of reset, dien je nu alle applicaties via de Ledger Manager te herinstalleren.

Voor hulp bij het gebruiken van de Ledger Manager en het installeren van diverse apps verwijzen we je door naar het volgende artikel.

Geen zorgen, je private keys zijn niet gewist, aangezien deze gekoppeld zijn aan 24 woorden back up.