Hoe gebruik ik BitGo op mijn Ledger Nano S?

Geüpdatet 1 month ago door Ronald

BitGo ontwikkelt Bitcoin wallets, vooral voor bedrijven met meerdere gebruikers.

Het instellen van je Ledger
Om te werken met BitGo heb je de Bitcoin applicatie nodig op je Ledger. Deze dien je te installeren via de Ledger Manager. Voor meer uitleg over het gebruik van de Ledger Manager verwijzen we je door naar het volgende artikel:

Ledger Manager: Installatie en Gebruik

Wanneer je de Bitcoin applicatie op je Ledger hebt staan, dien je deze op het apparaat te openen. Hiervoor ontgrendel je eerst je Ledger apparaat aan de hand van je pincode en navigeer je vervolgens naar de Bitcoin applicatie.

In de Bitcoin applicatie dien je vervolgens een instelling aan te passen. Hiervoor ga je in de Bitcoin applicatie naar Settings. Selecteer vervolgens de optie "Browser Support" en zet deze op "Yes". Dit zorgt ervoor dat je Ledger kan communiceren met BitGo.

Let op: het aanzetten van deze optie zorgt ervoor dat de reguliere Bitcoin software op je PC niet meer werkt. Indien je later weer de Bitcoin software wilt gebruiken dien je deze optie dus weer uit te zetten.

Inloggen op BitGo
Om BitGo te gebruiken ga je in je internetbrowser naar de volgende link.

BitGo

Let op! Controleer altijd de URL en het veiligheidscertificaat. Dit dient er als volgt uit te zien:

Een wallet aanmaken

1. Om een wallet aan te maken, klik je op "Create Wallet" in BitGo.
  2. Geef je nieuwe wallet een naam en klik op "Next".
  3. Connect je Ledger en log in door je pincode in te toetsen.
  4. Open de Bitcoin applicatie op je Ledger.
  5. Selecteer, op BitGo, de Ledger Wallet optie en klik op "Next".
  6. We raden aan om een Key Recovery Service (KRS) te gebruiken als backup. Klik op "Next" als je de gebruikelijke KRS optie wilt gebruiken.

Je wallet is nu aangemaakt. Je kunt je Ledger nu disconnecten.

Een transactie versturen

1. Selecteer de wallet waaraan je Ledger gekoppeld zit.
  2. Klik op de "Send" knop.
  3. Voer het adres van bestemming in en de hoeveelheid. Optioneel kun je ook een memo versturen.
  4. Klik op de "Send" knop.
  5. Verifieer de transactie en de fee in je browser
  6. Connect je Ledger en log in door je pincode in te toetsen.
  7. Open de Bitcoin app op je Ledger.
  8. In Bitgo, klik op "Send Funds".
  9. Voer eventueel je 2FA code in.
  10. Verifieer en accepteer de transactie met je Ledger.