Ik heb BCH naar een BTC wallet op mijn Ledger verzonden. Wat nu?

Het volgen van deze instructies is geheel voor eigen risico. We kunnen geen garanties geven en kunnen daarnaast ook geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele problemen die zich voordoen tijdens dit proces. Ook wij kunnen niet alle risico's overzien en kunnen niet beloven dat er geen risico is op het verloren gaan van jouw munten.

Je hebt per ongeluk BCH naar een BTC wallet verzonden. Doordat BCH een fork van de oorspronkelijke BTC chain is worden hiervoor dezelfde private keys gebruikt. Vanwege dit feit is er, omdat je bij het gebruik van een hardware wallet in het bezit bent van jouw private key, gelukkig nog mogelijkheid om jouw munten terug te krijgen.

Let op: Je gaat tijdens dit proces je private key uit je Ledger Wallet halen. Wanneer je nog meer munten op je Ledger Wallet hebt staan zijn deze niet meer zo veilig opgeslagen als voorheen. De private keys, die normaal gesproken alleen op jouw hardware wallet staan, zijn immers in contact geweest met jouw PC. Het is daarom verstandig om alle munten tijdelijk naar een ander adres te zenden en daarna je Ledger wallet te resetten. Je kunt daarna je munten weer terugsturen naar een nieuw aangemaakte wallet op jouw Ledger apparaat. Alleen op deze manier blijft jouw hardware wallet dezelfde veiligheid bieden. Instructies hiervoor zijn onderdeel van dit stappenplan.

We gaan nu stap voor stap doorlopen hoe je jouw munten terug kunt halen:

Stap 1: Pak je lijst met de 24 herstelwoorden erbij

Stap 2: Ga naar de volgende link:

Stap 3: Kopieer de 24 woorden naar het veld "BIP39 Mnemonic"

Stap 4: Scroll door naar de "Derived Private Keys" onderaan de pagina. Zoek het adres op waarnaar je jouw BCH hebt verzonden en kopieër de corresponderende private key vanuit dezelfde rij.

Stap 5: Download Electron Cash:

Stap 6: Start Electron Cash. De applicatie zal je nu vragen om een nieuwe wallet te creëren. Geef de wallet een naam en druk op Next.

Stap 7: Kies voor een "Standard wallet" en druk op Next.

Stap 8: Selecteer de optie "Use public or private keys" en druk op Next.

Stap 9: Voer nu de private key in die je eerder had gekopieerd en druk op Next.

Stap 10: Je kunt deze wallet eventueel voorzien van een wachtwoord, maar dat is niet direct noodzakelijk. We gebruiken de wallet alleen om je BCH te verzenden naar een nieuwe wallet op je Ledger wallet. Vul eventueel een wachtwoord in en druk op Next.

Stap 11: Electron Cash maakt nu jouw wallet aan. Als het goed is zie je nu een scherm met je balans verschijnen.

Stap 12: Ga nu na of je Ledger Wallet Leeg is en dus ook geen andere munten meer bevat. Reset hierna je Ledger Wallet door driemaal de verkeerde pincode in te voeren. Je doorloopt nu opnieuw het installatieproces van je Ledger Wallet. Hiervoor kun je instructies vinden in onze Nederlandstalige handleidingen:

Stap 13: Doorloop nu alle stappen om gebruik te maken van Bitcoin Cash in combinatie met je Ledger Wallet. Instructies hiervoor zijn hier te vinden:

Stap 14: Ga nu terug naar Electron Cash. Je kunt nu onder het knopje send een transactie aanmaken om jouw BCH naar de nieuwe wallet op je Ledger wallet te verzenden. Vul het adres waarnaar je wil verzenden in bij het vakje "Pay to", vul het aantal munten dat je wil verzenden in onder "Amount", en druk vervolgens op "Send"

Stap 15: Je BCH zijn nu onderweg naar je nieuwe BCH wallet op je Ledger. Het kan even duren voordat de transactie voldoende bevestigingen krijgt.