Ledger: Welke desktop software moet ik gebruiken?

Dit artikel gaat over het installeren van de benodigde software op je PC voor het gebruik van verschillende munten. Voor hulp bij het installeren van apps op de Ledger zelf verwijzen we je door naar het volgende artikel.

Om met je Ledger Nano S en je Ledger Blue munten te kunnen opslaan, verzenden, en ontvangen heb je naast de desbetreffende app op je Ledger apparaat ook nog een software nodig op je PC. Deze software geeft een interface om jouw saldo te kunnen zien en om transacties te verzenden en ontvangen. De meeste munten maken gebruik van de Bitcoin & Altcoins software, maar voor Ethereum en Ripple is aparte software. Daarnaast zijn er nog munten die externe software gebruiken die niet door Ledger zelf is gemaakt. Als laatste dien je voor ERC-20 tokens gebruik te maken van MyEtherWallet. Onderaan dit artikel kun je een lijst vinden welke applicatie voor jouw munt gebruikt dient te worden.

De Chrome Applicaties
Voor een groot deel van de munten die je op je Ledger apparaat kunt gebruiken heeft Ledger Chrome applicaties ontwikkeld. Om deze te kunnen gebruiken heb je wel de Chrome browser nodig. Je kunt deze hier downloaden:

Wanneer je de Chrome browser hebt geïnstalleerd kun je vervolgens hier de benodigde software downloaden:

Welke app gebruik ik voor mijn munt?
In deze lijst kun je de verschillende munten die ondersteund worden door de Ledger wallets vinden. Elke link verwijst door naar een pagina met instructies over het installeren en gebruiken van de desbetreffende munt in combinatie met jouw Ledger wallet. De meeste van deze artikelen zijn helaas in het Engels, maar wij werken eraan om deze naar het Nederlands te vertalen.

Ledger Wallet Bitcoin & Altcoins Desktop Software

Let op: Controleer goed dat je de juiste software opent en naar het juiste adres verstuurd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om BTC naar een LTC adres te sturen. Dit kan ervoor zorgen dat je je munten kwijtraakt. Controleer altijd goed waar je mee bezig bent voordat je iets doet.

Deze software is hier te downoaden:

De volgende munten gebruiken de Bitcoin & Altcoins Software

Ledger Wallet Ethereum Software
Deze app kun je hier downloaden:

Deze app gebruik je voor de volgende munten:

Ledger Wallet Ripple Software
De ledger Wallet Ripple Software is een losstaand programma. Je hebt hiervoor dus geen Chrome browser nodig. De software kun je hier vinden:

Uitleg over het installeren en het gebruiken van Ripple in combinatie met je Ledger apparaat kun je hier vinden:

MyEtherWallet
Voor het gebruiken van je Ledger Wallet in combinatie met ERC20 tokens en Expanse gebruik je de webinterface van MyEtherWallet. Voor uitleg over het gebruik van je Ledger Wallet in combinatie met MyEtherWallet kun je hier terecht:

Voor uitleg over het gebruik van Expanse kun je hier terecht:

Een lijst met de ondersteunde ERC20 tokens is hier te vinden:

Uitzonderingen (Externe Applicaties)
Sommige munten hebben eigen software, bijvoorbeeld ARK en Ubiq. Hier kun je meer uitleg vinden: