Als reactie op op man in the middle aanvallen (MitM) heeft Ledger het belang van ontvangstadresverificatie extra benadrukt. Lees hier meer over MitM aanvallen:

Je apps updaten

Om je ontvangstadressen makkelijk te verifiëren dien je eerst voor te zorgen dat je de laatste versie van de apps op je Ledger apparaat hebt staan. Het updaten gaat via de Ledger Manager. Om een app te updaten klik je eerst op het prullenbak icoontje naast de desbetreffende app. Vervolgens bevestig je op je Ledger dat je de applicatie wil verwijderen. Hierna kun je door in de Ledger Manager op het pijltje naast de desbetreffende app te klikken de laatste versie van de app weer installeren. Voor een uitgebreidere uitleg over het gebruik en de installatie van de Ledger Manager verwijzen we je door naar het volgende artikel:

Het verifiëren van je ontvangstadres in de Bitcoin & Altcoins software

Als je de laatste versie van de app van de munt waar je mee wilt werken op je Ledger apparaat hebt staan wordt je, wanneer je in de bovenste balk in de Bitcoin & Altcoins applicatie naar "Receive" navigeert, gevraagd om je ontvangstadres te verifiëren. Klik op "Display Address on Device". Je krijgt vervolgens op het scherm van je hardware wallet het adres te zien. Door dit adres te vergelijken met het adres op je scherm kun je zeker weten dat er niet met de informatie op je scherm is geknoeid en dat het aangegeven adres inderdaad bij je eigen wallet hoort. De informatie die je op het scherm van je Ledger te zien krijgt kan niet beïnvloed worden door malafide software op je PC en is dus altijd te vertrouwen.

Voor alle munten die vanuit de Bitcoin en Altcoins software werken gaat dit op dezelfde wijze. Voor een overzicht van welke munten de Bitcoins en Altcoins software gebruiken verwijzen we je door naar het volgende artikel:

Ontvangstadres verifiëren voor Ethereum en Ethereum Classic

In de standaard Ethereum software is vooralsnog geen mogelijkheid om het ontvangstadres te verifiëren. Dit staat wel in de planning. Het is al wel mogelijk om dit via MyEtherWallet te doen. Voor een uitgebreide uitleg over het werken met MyEtherWallet in combinatie met je Ledger apparaat verwijzen we je door naar het volgende artikel:

Als het werken met MyEtherWallet duidelijk voor je is, dan is het verifiëren van je ontvangstadres heel simpel. In het overzicht kun je de volgende knop vinden om je ontvangstadres te tonen op je Ledger apparaat. Vergelijk het adres op het scherm van je apparaat met het adres op het scherm van je PC om te bevestigen dat er niet met de informatie op je scherm geknoeid is en dat het weergegeven adres inderdaad bij jouw wallet hoort.

Ontvangstadres verifiëren voor Ripple

Op moment van schrijven is het helaas nog niet mogelijk om het ontvangstadres te verifiëren in de Ripple wallet software. Je kunt dit tot op zekere hoogte ondervangen door eerst een klein bedrag naar het weergegeven adres te sturen. Als eerste controleer je of dit bedrag goed is aangekomen. Vervolgens controleer je dit nogmaals op een andere computer. De kans dat beide computers geïnfecteerd zijn is aanzienlijk kleiner, maar het is niet onmogelijk. Ledger is van plan in de volgende software updates ondersteuning voor ontvangstadresverificatie toe te voegen.