Bitcoin Gold gebruiken op een Ledger

Geüpdatet 2 months ago door Elmar Witjes

• Zorg ervoor dat de Ledger Wallet Bitcoin chrome app is geupdatet naar v1.9.9 (eventueel even verwijderen en installeren zodat je zeker weet dat je de nieuwste versie hebt)
  • Zorg ervoor dat je de laatste firmware versie hebt geïnstalleerd. Controleer dit via de Ledger Manager

Let op! Het Bitcoin Gold netwerk is niet erg stabiel. Het gebruik van Bitcoin Gold is geheel op eigen risico. Zorg er ook voor dat je nooit BTG naar een BTC adres stuurt, je loopt het risico je munten kwijt te raken. Het gebruiken van deze handleiding is geheel op eigen risico.

1. Installeer de Bitcoin Gold app op jouw Ledger via de Ledger Manager
  2. Open de Bitcoin Gold app op de Ledger
  3. Open de Ledger Wallet Bitcoin op de computer
  4. Kies de adresvorm waar je straks jouw BTG heen wil sturen
  5. Kopieer nu in de Bitcoin Gold wallet jouw ontvangstadres
  6. Sluit de Ledger Wallet Bitcoin af en start deze opnieuw op
  7. Zorg ervoor dat de Bitcoin Gold app geopend is op de Nano S
  8. Klik op de "BTG split tool" in de Ledger Wallet Bitcoin
  9. Kies de juiste adresvorm waar je nu jouw Bitcoin op hebt staan: Legacy of Segwit (indien je op beide BTC hebt staan moet je deze handleiding 2x doorlopen voor iedere adresvorm)
  10. Je ziet als het goed is nu jouw BTG, je kunt deze sturen naar jouw BTG adres van de Ledger (stap 5) of bijvoorbeeld naar een exchange of andere wallet